Пак гласуват за разваляне на договора за площадката на сина на Павлинка Кацарова
Пак гласуват за разваляне на договора за площадката на сина на Павлинка Кацарова / снимка : dariknews.bg

Ново предложение за отмяна на решението за отдаване на концесия на терен на ул. „Трети март" ще гласуват общинските съветници на днешната сесия. Същото предложение беше гласувано и на предишната сесия, но не мина.  

Скандално известната площадка е отдадена под наем за 10 години на сина на началника на Регионалния инспекторат по образованието Павлинка Кацарова, Цветан Кацаров. 

Според договора той трябва да инвестира 140 хиляди лева за изграждането на игрища за мини футбол, плажен волейбол и тенис на корт на площ от  1 200 кв. метра. Синът на общинската съветничка е наемател и на спортна площадка с площ от 920 кв. метра в район „Тракия", с право на строеж на заведение върху 50 кв. метра.  

Над 1 000 жители на район „Южен" обаче се подписаха под открито писмо до председателя на Общински съвет Илко Илиев с искане да бъде отменено решението за  застрояването на спортна площадка и заведение между улиците "Трети март" и „Кукуш". Протестиращите са недоволни, че шумът и осветлението ще нарушат нормалния им живот. Подписалите се твърдят, че за проблема са уведомявали нееднократно областния управител на Пловдив Иван Тотев, кмета на общината Славчо Атанасов, както и кметът на район "Южен" Александър Колев.