Премиерът Борисов не се страхува от демографските прогнози
Премиерът Борисов не се страхува от демографските прогнози / Sofia Photo Agency, архив
Бойко Борисов е спокоен, не се страхува от претопяване на нацията
35028
Бойко Борисов е спокоен, не се страхува от претопяване на нацията
  • Бойко Борисов е спокоен, не се страхува от претопяване на нацията

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че не се страхува от претопяване на нацията, защото съпротивата на нацията и чувството й да оцелее са големи. Така той коментира резултатите от изследване, според което през 2050 година 3,5 милиона души от населението на България ще са роми.

Премиерът Борисов заяви, че е спокоен, защото българите по света се реализират добре, а и много специалисти са започнали да се връщат у нас. По думите му българите
имат силно чувство за съхранение.

Борисов оцени първата година от работата на Йорданка Фандъкова като кмет на София с „отличен". „Градът стана действително по картинка - с теменужките, с градинките с цветята, просто си пролича женската ръка. В същото време това, което сме започнали - Южната дъга на Околовръстното шосе, естакадата, метрото, всичко това се движи с равномерен, бърз темп, така че във времето, което сме обещали, ще бъдат пуснати в действие", категоричен бе министър-председателят.

Борисов заяви още, че когато дойте подходящото време, ще каже дали Фандъкова ще бъде новият кандидат на ГЕРБ за кмет на София на предстоящите избори.

Премиерът присъства на откриването на новоизграденото основно училище в с. Бусманци ''Св. Св. Кирил Методий''.

Бойко Борисов обясни, че новооткритото училище е първото, построено през последните 20 години. По думите му 25 деца са се върнали в училища в родните си градове и в малки населени места, за да живеят по-спокоен живот.

По думите му, когато е поел управлението на София, над 40 училища са били приватизирани, реституирани и преотдадени за други дейности.