Задържаха инициатора на боя в Студентски град,  приятел е на пребитото момче
Задържаха инициатора на боя в Студентски град, приятел е на пребитото момче / DarikNews.bg

Полицията в София задържа шести студент заради побоя над 19-годишния Денис Пехливанов, който е в "Пирогов" с тежки наранявания и опасност за живота. Дарик научи, че това е 20-годишен студент от Лесотехническия университет в София. Той е от компанията на пребитото момче и е бил инициатор на сбиването.

Младежът първи е нападнал с метална тръба опонентите си, което е довело до масовия бой и тежките травми на 19-годишния Денис.

19-годишният Денис Пехливанов беше пребит до смърт пред дискотека в София, докато полицията разследвала кражба в заведението. Освен него при сбиването пострадаха още трима младежи, които след преглед в „Пирогов" бяха освободени. Вчера бяха задържани петима студенти за инцидента.

Малко след 4.30 часа сутринта на 23 ноември две компании - едната, състояща се от 25 души, празнуващи рожден ден, и другата - от 6-7 души, се спречкали в дискотеката след като Дениз настъпил друг студент в претъпкания от хора клуб. Скандалът прераснал в масов бой между 15 души на 50 метра от дискотеката „Котон клуб" в Студентски град.